Аз не искам да съм студент във ВТУ

Със свое решение от 26.01.2009 г. Академичния съвет на Великотърновкия университет присвои титлата Доктор Хонорис Кауза на на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” на Председателя на правителството на Руската федерация Владимир Владимирович Путин.

Това решение в никакъв случай не отразява мнението на цялата академична общност на ВТУ, както и на гражданството на град Велико Търново и това на Република България. То компрометира институцията, града и държавата, като ги поставя в политически услужливо и безпринципно положение и насърчава ерозирането на европейското ни достойнство, Даването на почетната титла ни обезверява в способностите да следваме европейските ценности и в българската принадлежност към демократичния европейски свят.

Нека всеки български гражданин неприемащ това решение изрази гражданската си позиция изпращайки имейл до ректора на университета (rector@uni-vt.bg) със следния текст:

"С решението си от 26.01.2009 г. Академичния съвет на Великотърновкия университет присвои титлата Доктор Хонорис Кауза на на Великотърновския университет “Св. св. Кирил и Методий” на Председателя на правителството на Руската федерация Владимир Владимирович Путин.

То компрометира институцията, града и държавата, като ги поставя в политически услужливо и безпринципно положение и насърчава ерозирането на европейското ни достойнство, Даването на почетната титла ни обезверява в способностите да следваме европейските ценности и в българската принадлежност към демократичния европейски свят.

Това е причината днес да кажа: Аз не искам да бъда студент във ВТУ"

комитет “Гражданско действие за Велико Търново”

още по темата


0 comments:

Post a Comment